назив изложбе

4×4 (4 аутора + 4 дела)

аутор

Јасна Опавски, Бисенија Терешченко, Љубомир Лацковић, Небојша Савовић Нес

датум одржавања

18.02.2022.

– 

11.03.2022.

ЧЕТВОРО УМЕТНИКА У СЛАВУ ФИГУРАЦИЈЕ

  • Јасна Опавски – 4 уља на платну
  • Бисенија Терешченко – 4 камена мозаика
  • Љубомир Лацковић – 4 скулптуре од метала
  • Небојша Савовић Нес – 4 скулптуре у камену

Идеја да група од четворо уметника заједничком изложбом слави фигурацију кроз излагање укупно шеснаест радова, потекла је од Небојше Савовића Неса, који је познат културној јавности по организовању нових уметничких удружења, колонија, традиционалних изложби и бијенала. На његовој ауторској изложби „Уметност и вино“ која сваке године прати Сајам шумадијских вина у Тополи, дошло је до фузије талента и инспирације ових уметника, који се изражавају у различитим медијима, али негују заједичку љубав према људској фигури и традиционално схваћеној ликовности.

Сваки од уметника одабрао је четири репрезентативна дела, која међусобно резонирају темама, виртуозношћу извођења и присуством људске фигуре. Иако међу њима постоје и значајне стилске разлике, најупадљивија сличност је надовезивање на традиционалне музејске вредности из прошлих епоха, осавремењено личним проживљавањем.

У присуству уметника и бројне публике, на отварању су кустоскиња Соња Милићевић, вајар Небојша Савовић Нес и ликовна критичарка и новинарка Маја Живановић.

Изложбу је до сада видела публика у Новом Саду и Горњем Милановцу, а након Рашке, путује у Београду.

Изложбу можете посетити сваког радног дана од 10–15 сати и у поподневним сатима и викендом, уз претходну најаву.
Контакт телефон: 0641537831

ПРЕУЗМИТЕ КАТАЛОГ

последње вести