назив изложбе

OUT OF SYNC

аутор

Ђорђе Аралица

датум одржавања

21.02.2023.

– 

07.03.2023.

У уторак, 21. фебруара 2023. године у 19.30, биће отворена мултимедијална изложба Ђорђа Аралице, под називом OUT OF SYNC. Изложба представља целину од десетак скулптура пропраћену додатним фотографским и видео материјалом, којом уметник нуди „одговор на поларитете садашњег света, било да их препознајемо у социјалним, економским и политичким приликама, или у погледу на уметност, уметнички интегритет и улогу уметника у друштву“.

На изложеним скулптурама, које су центални мотив изложбе, полу-транспарентна спољашња површина направљена од ланаца визуелно наговештава, али не дефинише, унутрашњи простор скулптуре. Присуство унутрашњег сугерише и звук који се ствара померањем скулптура и њиховог унутрашњег садржаја. Као разрешење конфликта у перцепцији спољашњег и унутрашњег, Аралица додаје фотографске и видео предлошке који нуде ‘изврнуту’ перспективу овог кретања створену снимањем реалног света из унутрашњости скулптуре у различитим временским оквирима. (извод из текста Марине Михаљевић).

Ђорђе Аралица је рођен 1963. године у Оточцу. Дипломирао је вајарство на Факултету ликовних уметности у Београду и докторирао вишемедијску уметност на Интердисциплинарним студијама Универзитета уметности у Београду. Члан је УЛУС-а и УЛУПУДС-а са статусом самосталног уметника.

На отварању изложбе ће, осим уводне речи кустоскиње Соње Милићевић, о радовима говорити ауторЂорђе Аралица, а о његовом досадашњем стваралаштву и изложеним радовима говориће историчарка уметности др Марина Михаљевић.

последње вести