Манифестације

Музеји за 10

Центар за културу „Градац“ и ове године учествује у деветој по реду манифестацији „Музеји за 10“, кoja је јединствена у Европи, и која ће на територији наше државе бити одржана од 15. до 19. маја 2023!

У више од 60 градова и места широм Србије, више од 110 музеја и установа културе, на бројним локацијама, припремљени су разноврсни садржаји.

Неке од  изложби могу се видети само током трајања Манифестације, а посетиоци ће бити у прилици да се укључе и у додатне програме као што су ауторска и стручна вођења, интерактивне радионице, предавања, пројекције филмова, представе и перформансе, промоције књига и друге активности.

Манифестација се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије а координира је Национални комитет Међународног савета музеја – ИкОМ Србија.

Овогодишња тема манифестације, која произлази из теме Међународног дана музеја који се обележава 18. маја, је „Музеји, одрживост и благостање“.

Музеји играју кључну улогу у доприносу добробити и одрживом развоју наших заједница. Као институције од поверења и важни чиниоци у нашем заједничком друштвеном ткиву, оне се налазе у јединственој позицији да подстакну позитивне промене.

Кроз многобројне начине, музеји доприносе постизању циљева одрживог развоја, од подршке климатским акцијама и неговања инклузивности, до суочавања са социјалном изолацијом и побољшања менталног здравља.

Када је у питању програм који је наша установа припремила, видећете да је највише простора посвећено нашим малишанима.

Не пропустите прилику да се придружите овом јединственом догађају и заједно са нама истражите свет културе, одрживости и благостања!

Током трајања Манифестације, улаз је БЕСПЛАТАН.

категорије

последње вести

Остале вести из категорије Манифестације
Манифестације
08.06.2024

Наслеђе Краљице Јелене Недеља 9.6.2024. – Порта манастира Светих Благовести, Градац 14.00 – Венчање за вечност, колективно венчање

Манифестације
08.06.2024

Наслеђе краљице Јелене Недеља, 9.6.2024. – Порта манастира Градац 11.00 – Слободан Тркуља & Балканополис – концерт

Манифестације
07.06.2024

Музичко-поетски кабаре „Да, то су били дани“ је спој различитих музичких и поетских традиција, оваплоћених кроз баштине разних стваралаца, који нас подсећа …

Манифестације
06.06.2024

Прича о три брата – Вукану, Стефану и Растку – синовима великог жупана Стефана Немање. Ово је прича о одрастању, сазревању, о страховима, о великим дилемам …