Манифестације

Музеји за 10

Центар за културу „Градац“ и ове године учествује у деветој по реду манифестацији „Музеји за 10“, кoja је јединствена у Европи, и која ће на територији наше државе бити одржана од 15. до 19. маја 2023!

У више од 60 градова и места широм Србије, више од 110 музеја и установа културе, на бројним локацијама, припремљени су разноврсни садржаји.

Неке од  изложби могу се видети само током трајања Манифестације, а посетиоци ће бити у прилици да се укључе и у додатне програме као што су ауторска и стручна вођења, интерактивне радионице, предавања, пројекције филмова, представе и перформансе, промоције књига и друге активности.

Манифестација се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије а координира је Национални комитет Међународног савета музеја – ИкОМ Србија.

Овогодишња тема манифестације, која произлази из теме Међународног дана музеја који се обележава 18. маја, је „Музеји, одрживост и благостање“.

Музеји играју кључну улогу у доприносу добробити и одрживом развоју наших заједница. Као институције од поверења и важни чиниоци у нашем заједничком друштвеном ткиву, оне се налазе у јединственој позицији да подстакну позитивне промене.

Кроз многобројне начине, музеји доприносе постизању циљева одрживог развоја, од подршке климатским акцијама и неговања инклузивности, до суочавања са социјалном изолацијом и побољшања менталног здравља.

Када је у питању програм који је наша установа припремила, видећете да је највише простора посвећено нашим малишанима.

Не пропустите прилику да се придружите овом јединственом догађају и заједно са нама истражите свет културе, одрживости и благостања!

Током трајања Манифестације, улаз је БЕСПЛАТАН.

категорије

последње вести

Остале вести из категорије Манифестације
Манифестације
31.05.2023

Традиционална манифестација „Дани краљице Јелене“ негује сећање на владарку и светитељку, краљицу Јелену, жену краља Уроша I. Поред тога манифестација на о …

Манифестације
12.10.2022

Манифестација „Дани Милунке Савић“, посвећена Милунки Савић, жени која је у мноштву храбрих мушкараца била један од највећих јунака Балканских ратова и Прв …

Манифестације
12.08.2022

Развијајући свест о сопственим културним вредностима и креирању културног идентитета, манифестација Рашке духовне свечаностије израсла у једну од најуспешн …

Манифестације
08.08.2022

На Семетешком језеру, од 25. до 29. јула 2022. године, одржана је јубиларна десета „Стрип колонија Рашка“. Организатори овог својеврсног догађаја традицион …