Галерија

Представљање књиге „Мени су рекли да ви постојите“

У петак, 19. априла 2024. године у 19.30 сати, биће представљена књига МЕНИ СУ РЕКЛИ ДА ВИ ПОСТОЈИТЕ, ауторке Данијеле Марковић.

Данијела Марковић рођена је 1969. године у Рашки, у учитељској породици Станише и Љубице Николић.

Завршила Православни Богословски факултет и студије Религиологије на Универзитету у Београду. Бави се проучавањем хришћанске културе, промоцијом интеркултуралног дијалога и толеранције међу људима. Шира јавност је највише препознаје као културолога.

Председник је Управног одбора Института за студије културе и хришћанства у Београду. У Институту од његовог основања 2012. године, ради на пројектима из области свремене културе, религиологије и теологије. Организатор је и учесник бројних домаћих и међународних конференција, аутор међународних изложби, трибина и научних скупова. Посвећена је припремању многих важних културних догађаја, а посебно уредничкој сарадњи у осмишљавању публикација које обједињују значајне радове неких од водећих имена из академског света.

Колумнисткиња је Refresh Your Life портала и ко-уредница књиге Савремена читања Великог Инквизитора и Савремена читања Апокалипсе, као и више зборника радова.

Радила је у настави и извођењу катихетског програма у основним и средњим школама и ауторка је семинара о инклузивном образовању и верској настави за децу са посебним потребама и била организатор радионица за катихете у сарадњи са Центром за истраживање религије, политике и друштва.

Публици у Рашки биће представљена њена прва збирка лирско-есејистичких и филозофско-теолошких метафоричних приказа живота и трагања за смислом – Богом Мени су рекли да ви постојите, коју је објавила издавачка кућа „МедијаСфера”.

О књизи ће поред ауторке Данијеле Марковић говорити издавач Гордана Јочић и филозоф Душан Вучковић. Одломке из књиге читаће Славица Томић и Јасна Радосављевић.

У улози модератора кустоскиња Соња Милићевић.

Добродошли!

категорије

последње вести

Остале вести из категорије Галерија
Галерија
26.04.2024

Предавање „Хлеб наш насушни на српским средњовековним фрескама“, инспирисано је средњовековним гастрономским и духовним наслеђем Србије, који овде стоје у …

Галерија
10.04.2024

У петак, 12. априла 2024. године у 19.30, биће отворена изложба цртежа-акварела, под називом СТУДЕНИЦА, ауторке Биљане Вуковић. Преко 100 радова изложених …

Галерија
16.03.2024

У понедељак, 18. марта 2024. године у 19.30, биће отворена изложба радова 46. и 47. сазива ликовне колоније „Сопоћанска виђења“ (2021, 2022). Изложба је пл …

Галерија
08.02.2024

У петак, 9. фебруара 2024. године у 19.30, биће отворена изложба копија фресака Јарослава Кратине из Збирке Факултета ликовних уметности Београд. Први пут …