Галерија

Отварање изложбе: ОБЛАЦИ, КИШЕ И КОЛИБЕ – Слободан Радојковић

Отварање изложбе: петак, 2. септембар 2022, у 19.30

Галерија центра за културу „Градац“, Ибарска 6, Рашка

Трајање изложбе: 2 – 15. септембар 2022.

Поетички оквир радова, којима ће се Слободан Радојковић представити, обележен је мотивима облака, кише и колиба. Иако су у питању форме које имају непосредну визуелну улогу, њихово значење заснива се на метафори. Градивни елементи дефинишу перцепцију реалности и, по речима уметника одражавају његов однос према свакодневици коју живимо, као и променљива емотивна стања као последицу тог живљења.

У тематским оквирима, облаци, кише и колибе, неодвојива су целина и представљају један од могућих начина поновног успостављања комуникације са природом, разумевања њених правила, коначно,и редефинисања човековог односа са самим собом.

У нади да је за све нас остало довољно времена и простора за нови почетак, настале су графике из овог циклуса, рађене комбинованом техником, било да су у питању цртежи или колажи.

(Текст преузет из уметникове експликације радова)

ПОГЛЕДАЈТЕ КАТАЛОГ

категорије

последње вести

Остале вести из категорије Галерија
Галерија
30.08.2022

Захваљујемо се свим учесницима који су простор Галерије „Градац“ препознали као репрезентативан за излагање својих радова и изложби. Резултати конкурса бић …

Галерија
10.06.2022

Галерија Центра за културу „Градац“ у Рашки расписује конкурс за излагање у Галерији „Градац“ Рашка 2023. године (пет термина) за самосталне изложбе и ауто …