Галерија

Отварање изложбе: Интимне исповести

У понедељак, 13. марта 2023. године у 19.30, биће отворена изложба под називом „Интимне исповести“ на којој ће своје радове изложити три млада уметника из Новог Пазара – Аида Цамовић, Давуд Турковић и Харис Личина.

Ово је друга по реду изложба која има за циљ да представи младе савремене уметнике из наше средине, који преиспитају сопствене позиције и проналазе своје путеве унутар система уметности којим је условљена дистрибуција и валоризација њиховог уметничког рада.

Након што смо на изложби „Трансформације и погледи“ представили три уметнице из Рашке, овога пута вам представљамо три млада уметника из Новог Пазара – Аиду Цамовић, Давуда Турковића и Хариса Личину. Заједничка карактеристика њихових радова јесу субјективни наративи кроз које истражују и откривају начине на које се интимност, у смислу садржаја и форме, практикује у савременој уметности. Контекстуализацијом њихових „интимних исповести“, са становишта анализе, радови реферишу на променљиву динамику субјекта/објекта и простора, на питање идентитета и стратегије понашања и реаговања.

Аида Цамовић (1995) је завршила дипломске студије на Државном универзитету у Новом Пазару, а мастер академске студије сликарства на Факултету ликовних уметности у Београду, где је тренутно на докторским студијама.

Давуд Турковић (1995) је дипломирао на Државном универзитету у Новом Пазару, а мастер академске студије сликарства на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Тренутно је на докторским студијама на Факултету ликовних уметности у Београду.

Харис Личина (1996) је основне студије завршио на Факултету ликовних уметности у Приштини (Косовска Митровица), на одсеку Графика (2019) и на одсеку Графички дизајн (2020). На истом факултету завршио и мастер академске студије на графичком одсеку. Тренутно је на докторским студијама на Факултету примењених уметности у Београду.

Добродошли!

категорије

последње вести

Остале вести из категорије Галерија
Галерија
18.09.2023

У среду, 20. септембра 2023. године у 19.30, биће отворена изложба  портрета ауторке Евин Еве Пешић, под називом ВЕЛИКАНИ. Радећи у уметности и дизајн …

Галерија
30.08.2023

У пеак, 1. септембра 2023. године у 19.30, биће отворена изложба АРКАДИЈА – између идиле и нелагоде, аутора Огњена Мирковића (1994). Користећи се фотографи …

Галерија
07.06.2023

Галерија центра за културу „Градац“ расписује конкурс за излагање у Галерији „Градац“ Рашка током 2024. године за самосталне изложбе и ауторске пројекте у …

Галерија
25.05.2023

У понедељак, 29. маја 2023. године у 19.30, биће отворена изложба Vorteks (Вртлог) уметнице Јелене Трајковић Попивода. Ослоњена на дводимензионалну слику, …