Галерија

Отварање изложбе: Интимне исповести

У понедељак, 13. марта 2023. године у 19.30, биће отворена изложба под називом „Интимне исповести“ на којој ће своје радове изложити три млада уметника из Новог Пазара – Аида Цамовић, Давуд Турковић и Харис Личина.

Ово је друга по реду изложба која има за циљ да представи младе савремене уметнике из наше средине, који преиспитају сопствене позиције и проналазе своје путеве унутар система уметности којим је условљена дистрибуција и валоризација њиховог уметничког рада.

Након што смо на изложби „Трансформације и погледи“ представили три уметнице из Рашке, овога пута вам представљамо три млада уметника из Новог Пазара – Аиду Цамовић, Давуда Турковића и Хариса Личину. Заједничка карактеристика њихових радова јесу субјективни наративи кроз које истражују и откривају начине на које се интимност, у смислу садржаја и форме, практикује у савременој уметности. Контекстуализацијом њихових „интимних исповести“, са становишта анализе, радови реферишу на променљиву динамику субјекта/објекта и простора, на питање идентитета и стратегије понашања и реаговања.

Аида Цамовић (1995) је завршила дипломске студије на Државном универзитету у Новом Пазару, а мастер академске студије сликарства на Факултету ликовних уметности у Београду, где је тренутно на докторским студијама.

Давуд Турковић (1995) је дипломирао на Државном универзитету у Новом Пазару, а мастер академске студије сликарства на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Тренутно је на докторским студијама на Факултету ликовних уметности у Београду.

Харис Личина (1996) је основне студије завршио на Факултету ликовних уметности у Приштини (Косовска Митровица), на одсеку Графика (2019) и на одсеку Графички дизајн (2020). На истом факултету завршио и мастер академске студије на графичком одсеку. Тренутно је на докторским студијама на Факултету примењених уметности у Београду.

Добродошли!

категорије

последње вести

Остале вести из категорије Галерија
Галерија
18.02.2023

У уторак, 21. фебруара 2023. године у 19.30, биће отворена мултимедијална изложба Ђорђа Аралице, под називом OUT OF SYNC. Изложба представља целину од десе …

Галерија
01.02.2023

У петак, 3. фебруара 2023. године у 19.30, биће отворена изложба под називом „Трансформације и погледи“ на којој ће своје радове изложити три младе уметниц …

Галерија
27.12.2022

Петнаести Салон Клуба ликовних уметника „Рашка школа“, други је по реду бијенални Салон на коме се домаћој публици представљају 24 члана, чији радови учест …

Галерија
06.12.2022

Слике, цртежи, графике и таписерије Лазара Вујаклије чувају се у бројним националним музејима и галеријама у земљи, као и у иностранству и у приватним коле …